onsdag 2 juli 2014

Stukning...

Takida började småhalta innan helgen, ingen illa hälta, men hon rörde sig orent och haltade på vänster framben. Kände igenom henne och hittade en svullnad på insidan tassen/mellanhanden där hon reagerade.. så hon fick ta det lugnt i hopp om att det skulle bli bättre, men det blev det inte.. Så idag fick vi åka till veterinären.

Hon sövdes och röntgades, och bilderna visade inget fel på skelettet, vilket jag var väldigt glad över, men en svullnad och mest troligt en skadad sena, alltså en kraftig stukning.
Var enormt orolig för att det skulle vara fraktur eller nåt annat i benet, men som tur var såg det fint ut!!

Så, nu blir det en lång vila för Takida, hon har skena på benet för att stabilisera det, och ska ha den i minst tre veckor...
Just nu är hon trött efter sövningen, men det kommer bli en mardröm att försöka hålla henne stilla.. får fundera ut några saker vi kan träna på som inte kräver för mycket rörelse...



Sen sista blogginlägget har ju Turbo varit på sin första officiella utställning! Jag hade inga förhoppningar alls, då han är en liten och lätt pojke, om man jämför med de som ställs ut mer. Innan han skulle in så var det valpklass, enormt söta och fina valpar, vissa var dock större än Turbo, och det kändes lite konstigt att gå in med han efter de, men Turbo skötte sig fin fint, och fick ett VERY GOOD! Nu blir nästa utställning förhoppningsvis i bruksklass, och för att försöka få ihop ett till very good för att få ut championat i bruks eller lydnad ;)
I mina ögon är Turbo en enormt välbyggd 10 mnd hund!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar