torsdag 29 maj 2014

10 mnd

Turbo blev 10 mnd igår... snart 1 år och sen rullar det bara iväg, tiden går så otroligt fort ju..
Vi firade dagen med ett lydnadspass på morgonen, riktigt härligt, soligt och varmt! Hundarna är ju inte alls van vid värmen, men Turbo verkar klara av den rätt bra än så länge, han hade härlig attityd och vi tränar mest på att få ihop lite moment till färdiga moment, vilket tar tid :)
Att hålla fokus och attityd under ett fotgående, att stå/ligga kvar i ställande och läggande, att gripa främmande apporter med andra hundars saliv på, att hoppa utan att slå i hindret, eller ta stöd.. Ja, vi har en del att träna på...

Takida får fokuser lite på elitmomenten, och lägre lydnaden, vilket går rätt bra, vi har inte ens börjat med dirrigeringsapporteringen, men de andra momenten har vi iaf börjat smaka lite på.. och det går rätt bra!

Igår kväll var det sökträning, strålande fint väder och skönt att vara ute i skogen, förutom att myggen har vaknat nu.. :(
Turbo fick ett pass med "flying" som gick fin fint! Nästa pass var med markering, lösrulle, och han gjorde första markeringen jättefint, förutom att han ska ha pusskalas med figgarna innan han kommer tillbaks.. sen fick han ett skick på andra sidan där han gick fint ut, och vände tillbaksfint, figgen låg längre fram i rutan, så då fick han ett tomskick, och även ett tomskick åt andra hållet, innan han skickades ut mot figgen, han letade på bra, och fint djup, men hittade inte, kom tillbaks och skickades om, utan att hitta, så fick köra lite hjälper på han för att han skulle lyckas och då gick det fint! Men helt imponerad över hur han gick och gick, även efter tomskicken. Det blev lite för svårt för honom och inte min plan att köra tomskick, men det blev så, och han ger verkligen inte upp, dumma matte, duktig vovve! Han kommer bli en grym sökhund!! Han har endast tränat ett fåtal pass, och markerar redan fint, förutom pussandet, igår var första gången han fick söka figgarna, så det blev många nya och svåra saker på en gång, men han har en underbar attityd, älskar hans arbetslust!!

 
Takida fick även hon flying och markeringsövning, där de första två markeringarna var med lösrulle och de två sista med rullen i halsbandet, och hon har verkligen fattat det nu! Sista gången var figgen dold, och jag hade inte anging vart den var, Takida sökte jättefint på djupet och efter några skick kom hon med rullen, var lite tveksam, och tänkte hon hade fusktagit den, kopplade och gav visa kommandot, och hon hade så klart gjort rätt och hittat en figge långt bort, härliga svarta kanonkulan!!
 
 
Slädhundarna får turer med cykeln, och det är en underbar känsla att kunna cykla med de lösa, så bra träning och inte bara för hundarna, men för mig oxå.. hade gärna haft lite draghjälp i backarna, men jag behöver ju träningen, så det är perfekt ;)
 
Isen har försvunnit från de flesta ställen nu, vi har kvar lite på "våran" sjö, men hundarna svalkar sig gärna när vi tar en paus.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar