tisdag 22 april 2014

Gräs...

....under tassarna!!
Idag tränade vi för första gången i år på gräs, och torr backe, så jäkla underbart!! Sådana träningar ger så enormt mycket energi och motivation! Man åker hem med en sprallig känsla i kroppen, och ett stor leende på läpparna.
Fokuserade på Turbo, och fotgående. Var rätt spännande att vara på gräs, och han hade inget fokus i början, nosade och gjorde annat, men efter lite påminnelse om vad vi höll på med, så skärpte han till sig och vi fick ett riktigt roligt träningspass!

Det vi måste jobba mer på är
-fokus längre sträckor.
-halterna, han har lätt för att sätta sig snett..
-vändningar.

Han har en rätt fin position och även bakdelskontroll. Men det är mycket finlir i fotgåendet som ska tränas in, så vi har en hel del att jobba med innan det börjar bli tävlingsklart :) Men just nu finns det massor med motivation och jag ser redan fram emot morgondagens träning!

Han är även lätt att belöna, kamp, boll, godis, allt fungerade jättebra idag, även om det var ny och störande miljö för honom.

Takida fick oxå lite träning, och där var det krut under tassarna, hej vad det gick! Hon gjorde en fin inkallning med ställande och läggande, kul!! Fotgåendet måste vi väcka till liv igen, där går hon på klorna och hamnar lätt fel, blir lite svajig, men lite träning, så hittar hon nog tillbaks till sitt fina fotgående, har ju varit en lång paus nu..
Där har vi ju alla elitmomenten som ska in.. och det är ju en hel del. Även lägre lydnaden ska väckas till liv igen.

Men det känns roligt att vara igång med lydnaden igen, och sikta mot sommarens tävlingar!! Turbo ska väl få pröva sig i lydnadsklass 1, och appell spår. Och för Takida blir det lägre klass och lydnadsklass Elit, iaf kanske.. :)

Foto: Pia Fors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar