torsdag 3 november 2011

tåstatus

Frusna skoterspår är frihet!!!
Ja, Tåstatusen på mina aussies, eller uppfödning är just nu inte på topp.. Jason har sen länge en halvtrasig tå, dock har han inga som helst problem med den, och visar inget, men den har pålagringar och är tjock...

Sonic har en fraktur i ett sesamben vid en tå, som förhoppningsvis har läkt ihop, han har varit från och till utan skena nu en vecka, utan att få röra sig mycket, men haltar mycket än...

Sen har vi lilla Multi, som för 1,5 vecka sen trampade på nåt, blödde som tusan, åkte med Jenny till vet. här i Kiruna, hon fick stopp på blödningen, och satte ett stygn på en sena som var lite skadad.. och trodde väl det var bra så.. Men det var det absolut inte! Efter en vecka med lindad tass såg tån konstig ut, och efter ett besök hos vet. i Kiruna igår fick hon tid i Gällivare på Tisdag.. men kändes länge att vänta till Tisdag, så idag rullade jag och Jenny till Narvik där dom alltid har tid att ta hand om djuren!! Efter att han öppnat såret igen, hittade dom en sena som var av!! Så den är nu lagad, och det är skena i 6 veckor och total vila för Multi som gäller nu.. Och vilket bemötande det är i Narvik, dom är helt underbara där!!

Så tår har vi fått nog av!!!

En som är frisk än så länge, eller frisk och frisk, några bokstävskombinationer lider hon garanterat av, är den lilla svarta, och den stora blå, Takida & Jason, oj vad dom härjar!! Men kul har dom iaf, och jag måste ta tag i min träning igen så dom blir nöjda, går inte att muta dom med tuggben hur länge som helst :)

Slädisarna väntar på kyla och snö.. förra året körde vi släde för fullt vid denna tiden.. nu är det lerbad med fyrhjuling.. less är bara förnamnet.. Men dom går iaf rätt bra och känns stärka!

1 kommentar:

  1. Ja nu får alla tår faktiskt hålla sig hela och på plats!

    Tusen tack igen, det kan inte sägas för många gånger. Utan din hjälp hade jag blivit förvirrad och förtvivlad över situationen!

    SvaraRadera