måndag 7 november 2011

November...eller??

Vem kan tro att det är November, plusgrader ute, regnet störtar ner, träningsvägarna är leriga och blöta... som en helt vanlig augusti dag, då höstträningen kör igång, och man bara längtar tills det ska frysa på och bli vitt ute..  Men i år verkar den önskan vara svår att uppfylla!! Hundträningen har varit i regn och lera hela hösten! Måste ha varit den blötaste och varmaste hösten på lääääge!!

Motivationen sviker, hos mig, och hundarna verkar oxå lite småless dom blöta leriga vägarna, att alltid stänkas ner av hundarna framför, endast ledarhundarna som kommer undan... varmt och fuktigt, ingen bra väder för en slädhund inte!!

Träningen rullar på, tassarna tar en del stryk så det går mycket tid att socka alla innan, kör med mopedslang, och det fungerar utmärkt! Dom håller ju, och har hållit hela hösten utan problem! Det tar dock lite längre att sätta på dom, så det tar lite tid innan vi kommer iväg, men bra träning det oxå, då dom börjar lära sig att det tar tid, så då får vi stå lugnt å vänta :)

Har en slinga här hemma jag kör, varje varv är på 8 km, och det är ungefär 3 km totalt till och från slingan, i början blev det bara ett varv, sen upp till två varv, och nu ligger jag på två varv, men har som plan att köra tre varv en gång i veckan.. sen tillbaks på två varv.. har kört tre varv en gång, och det gick faktiskt riktigt fint!! Farten är väldigt låg.. 3,5 km på varje varv är på asfalt efter byavägen, men märker inga problem med det, förutom att vi kanske är en trafikfara ibland ;) Iaf så är det bra träning att varva, inför vinterns tävlingar, om det nu blir några.. och dom kommer nog uppskatta att gå utan varvning sen :) inga problem att få ut dom på nytt varv.

Men NU vill vi ha KYLA och SNÖ!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar