fredag 25 februari 2011

SM dag 1

Ja, man kanske ska blogga lite igen nu då.. Befinner mig i Gafsele, utanför Åsele. Slädhunds SM går av stapeln här i helgen, nåt jag har sett fram emot :) Åkte ner i Onsdags, skönt att komma ner i tid, och få en lugn morgon innan allt drar igång. Hundarna har inga problem med resan, unghundarna har mycket nytt att kika på, bra träning för dom :)
Idag var första dagen, jag kör 6 spann medeldistans, en sträcka som skulle vara 42,7 km, men enligt min GPS är den 44,8 km... inte för att 2 km gör så mycket.. men hade gärna varit utan dom..
Det var lite regn i luften när jag startade vid 9 tiden, så tempraturen var inte den som hundarna är van vid.. typ så där 30-35 grader varmare.. hmm.. spåren var oxå rätt mjuka och sög energi ur spannet ganska snabbt.. Vi kör två varv på en slinga, och det är helt otroligt hur hundarna vet att man varvar, när vi kom in på startspåret igen var det en unghund och en annan som stannade upp å kollade bakåt, som att dom ville säga att det var där vi kom ifrån och att det är snabbaste vägen till målet.. konstigt hur dom vet, iaf första dagen... sen att det är rätt mycket stigning just efter varvningen gör det lite jobbigare att varva, men jag tycker dom jobbade på riktigt bra med tanke på förutsättningarna! Dom har varit sjuka, dom har endast en träningsrunda på 40 km, dom har haft en riktigt kall vinter, och det är första resan för unghundarna, som är 4 stycken.. Dom kämpade på riktigt bra, och tog inte tvärslut.. MEN det är två dagar kvar, och vi får väl se hur dom orkar.... Dom äter o verkar pigga nu, så det blir spännande å se vad som finns i dom i morgon! Jag tog det riktigt lugnt första varvet idag, och höll ner farten mycket.. får nog köra så dom andra dagarna oxå, för att kanske ha kvar lite energi..
Vi ligger tvåa, 8 minuter bakom Karro, som har ett riktigt fint spann iår!! Räknar inte med att kunna fightas om guldet, men ett silver vore ju trevligt att ha i våran SM medalj samling.. har ju inget silver :) Så vi får försöka hålla kvar oss som tvåa.. men det kan snabbt ändras..

Vilken bra träning det är för Takida att vara med på en sån här resa, första kvällen boffade hon på minsta lilla ljud, och skällde på folk å hundar, men hon lugnade sig snabbt och nu är det inga problem :)
Mera uppdatering i morgon..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar