tisdag 30 november 2010

bilbekymmer....


....är inte roligt.. speciellt inte när det är nån annan som har ställt till det, visst olyckor kan hända, men när det beror på att en pojke som kör för fort och skiter i skyltarna... ja, då blir jag liiiite irriterad, han har gjort mitt liv rätt jobbigt just nu.. okej, ingen blev skadad och jag o hundarna mår bra, det är viktigt, men vi är så beroende av just våran bil... hade man haft en "vanlig" bil, så hade det väl inte varit så stor grej, men vi har lagt ner enorma mängder med pengar på att få våran hundbil just som vi vill ha den, special anpassade burar, dekaler, isolerad, golv, ja, en massa specialgrejer.. dessutom har vi repan den för hur många tusen som helst, byta av nästan hela motorn förra hösten, o en massa andra grejer....

Idag ringde dom från plåtfirman som skulle räkna på det, dom kollade o fotade igår, och det lät inte så bra... idag ringde han och sa att det kommer kosta 116 000 att laga den... sen tilkommer dekalerna och lite annat... han skulle kolla om han hittade några begagnade delar.. ska ringa Folksam i morgon och se vad dom säger, om det går att kräva en sån summa från motpartens försäkringsbolag.. hoppas, men tvivlar..

svårt att hitta en ny bil för oss, som är isolerad, och har plats för burarna.. det känns rätt mörkt just nu, och tävlingssäsongen närmar sig snabbt... Ja, ja hinder är till för att ta sig igenom..

Annars rullar det på här hemma, full fart med valp i huset, och inte vilken valp som helst, har nog aldrig skådat ett sånt yrväder, det är full fart hela tiden när hon är vaken, antingen springer hon fram och tillbaks eller så hänger hon i nåt! Hon har stor kamplust och är riktigt tuff, vaktar redan maten från dom andra hundarna, och katterna.. Hon är så orädd, sprang rakt in i klubbstugan när jag öppnade dörren, även om det var mörkt där.. hon var lite avvaktande dom första minuterna i ridhuset, kollade på alla folk o hundar, men sen var det full fart där oxå, och vi lekte massa! Hon är en riktigt härlig valp! Sover i sängen, och runt mitt huvud.. så nära hon bara kan :)

Jason och Sonic leker med henne, och hon släpper inte leksaken, men flyger efter dom i den.. får säga åt pojkarna att ta det lite lungt :) men dom verkar gilla hennes framfusiga sätt :) Vi har börjat med klickern, och försöker få henne att fatta att klick är godis, några gånger till så sitter det nog :)

Nu blir det kvällsfika, nybakade lussebullar o glögg!

3 kommentarer:

  1. Verkligen trist med bilen :) Förstår att ni har lagt ner tid och pengar på att anpassa den till ert behov. Tyvärr tänker (tror jag) inte försäkringsbolaget på vad ni lagt ner på bilen utan ser bara bilen i sig. Jag hoppas innterligt för er skull att de tycker det är värt att laga bilen.
    Super skoj att du är nöjd med din lilla Takida!:)

    SvaraRadera
  2. Men fy vilken osis!! Hoppas verkligen att det löser sig för er!

    SvaraRadera
  3. Så utrolig uheldig du har vært med bilen!! Dessverre finnes det noen idiot-sjåfører rundt om, og man vet aldri om man treffer noen av dem..
    Men jeg har tro på at det skal ordne seg for deg, Cari!! Det fortjener du!!
    Veldig morsomt å lese dine betraktninger om lille valpen! Jeg er bare LITT misunnelig....
    Gleder meg til vi sees igjen! Håper det ikke blir så lenge til!
    Klem fra Margareth

    SvaraRadera