fredag 23 maj 2014

Träningsflow

Ja, om det beror på att tävlingarna närmar sig eller om det är motivationen som är på topp vet jag inte, men vi tränar en del nu, vilket är jätteroligt!!
Snön har äntligen lämnat skogen, iaf nästan allt, och det är fritt fram för spår och sökträning, nåt jag verkligen gillar att träna!
Turbo spårar som en gud, där är det full fokus och han är väldigt spårnoga. Hade lite dålig motivation för pinnarna de första spåren, men det var snabbt fixat, och igår gick han förbi en pinne för att sedan vända och leta upp den, vilket han inte hade gjort tidigare, då var spåret det viktigaste och pinnpaus ett tråkigt stopp :)
Han har även börjat med sök, vilket han gillar, han fattade det med markering snabbt och nu har vi börjat med "flying" vilket han också fattade, och gillade, han fick ju springa! Han är en enormt duktig arbetshund och jag ser fram emot framtiden med honom!!

Takida har fått fokusera på spårandet, vilket hon inte riktigt tycker är så roligt, hon har ju mycket fart och fläkt i sig, men i spåret, där går det sakta, och med liten motivation, hon älskar att hitta pinnarna och leka, men just spåret, ja det är tråkigt.. Hon vindar en hel del och använder synen.. men, nu kanske jag har hittat nyckeln till hennes spårmotivation... är lite tidigt att säga än, men nu har hon fått spår två dagar i rad som har legat kring 2 timmar, och det är en helt annat hund, ett annat sug i spåret. Det kan ha varit nåt annat, men vi fortsätter med gamla spår nu ett tag och ser vart det tar oss. Vi brukar ju för det mesta spåra ganska färska spår, eller att de legat kanske 30 minuter..
Takida gillar ju söket mer, men är så mycket lättare att träna spår..

Igår åkte jag med hundarna och Klara upp på bruksis för att köra lite agility, andra gången för Turbo och han verkar gilla det ;) Vi tränade ca 1 timma i värmen och det var roligt, sen åkte vi till skjutbanan och gick i skogen bredvid, och ingen brydde sig i skotten, skönt! Körde lite leta boll, och sedan åkte vi tillbaks till bruksis för träningstävling i lydnadsklass 1 med Turbo.


Platsliggning, han låg jättefint och lugnt, även med störning av skällande hund bredvid, mycket bra! :)

Tandvisning, ja, han är ju en glad pojk, men skötte sig fint :)

Linförighet, gick jättefint, vi har en del detaljer kvar, men första gången vi kör ett helt linförningsprogram, och med tävlingsledare, så jag är väldigt nöjd med han!!


Läggande, gick fint, han la sig, sen hoppade ha upp när jag hade gått en bit, men den delen har vi inte alls tränat på.

Inkallning, lite segt tempo, men varmt och trött, så då blir det väl så. :)

Ställande, han stannade, tog nog några steg, och jag körde hjälp så att han skulle stanna kvar.

Apportering, han tvekade att ta apporten, nosade på den, men tog den och höll fint :)

Hopp: har vi inte tränat, och han sitter kvar när jag säger hopp, men han har ju aldrig hört ordet förut, så inte så konstigt ;) På inkallningskommando hoppade han :)


Jag är enormt nöjd med honom, i värmen, trött efter annan träning, ett helt LK1 program utan belöning och med tävlingsledare, så höll han ut hur bra som helst!


Vi behöver träna mer på detaljer i fotgående, att inte tänka erbjuda annat om det går tid..
Snabbare lägganden och ställanden, men tror det kommer med säkerheten i momenten.
Stadga i ställande och läggande, att vara kvar
Säkrare på inkallningskommando
Att ta främmande apporter, och inte släppa i mina händer innan kommando
Att hoppa :)

Nu blir det detaljträning och massor med lek framöver :) Men vi har med oss en positiv känsla från kvällen och vi hade roligt på plan!

Qlan är tillbaks hos oss igen, hon har haft lite bekymmer med hälta hos Andrea, och vi tror det kan bero på att det är en del bus och lek med deras stora schäferhane. Vi var hos ortopeden för drygt en vecka sedan, och hon ömmar i en muskel i skuldran, och har även lite mer artros i armbågen nu än vid röntgen för drygt ett år sedan.
Hon behöver mycket träning, för att bygga upp muskler, så att hon håller ihop, och jag ska lägga lite tid på att träna upp henne, än så länge går det åt rätt håll, utan hälta :) Hon är en härligt liten tjej och det är så roligt att jobba med henne. Tack Andrea för att du har tagit så väl hand om henne detta året, och tack för att du tänker på vad som är bäst för henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar