tisdag 2 juli 2013

Valpar...och ännu mera sök


I natt kom valparna, en kull med nya stjärnor som förhoppningsvis ska springa järnet framför släden om några år, alla mår bra, och det blir så mysigt att föda upp dom, iaf dom första veckorna ;)
9 valpar fick Vampyr, pappan till valparna heter Waf, och är en alaskan husky, och ledarhund på Milos Gondas spann, men bla seger i korta Finnmarkslöpet i vintras, och en hög med andra meriter. Blir en spännande kull att följa och se vad det blir av dom!

Ikväll var det dags för sökträning igen, och det är såååå roligt!! Dock är det enormt mycket mygg, enormt mycket!!
Takida fick två pass, ett pass "flying" som hon verkligen gillar, det är en svår och tung ruta, väldigt kuperad, men hon taggar bara igång på att det går tungt!! Andra passet la jag in en markering med lösrulle på första skicket, vilket hon skötte fint, sen 6 slag "flying" och avslutade med ett tomskick, och rakt över på andra sidan för en markering, underbart!!! Skulle gärna ha tränat sök en gång till i veckan, men det är svårt att hitta dagar då det passar andra.. Nåja, vi får vara nöjd att vi har en sökgrupp iaf, och det är så roligt att se hur Takida utvecklas på varje pass, tack vara duktiga figgar som vet vad dom gör och hur dom ska jobba, utan bra figgar blir det ingen bra sökträning!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar