måndag 29 juli 2013

Jason..

... för x antal år sedan trampade Jason på en metall apport när vi tävlade i Gällivare, han ska ju alltid leka med apporten innan han plockar upp den, och råkade trampa på den, och få en tå ur led..
Redan då var det prat om att ta bort tån, men jag ville gärna ha kvar den, så länge som möjligt..

Nu har han börjat halta lite på frambenet, och han trampar även över, tassen är platt. Så jag ville gärna kolla upp hur det såg ut, så ett veterinärbesök bokades.
Röntgen visade lite förändringar i tålederna, och även en konstig sak, såg precis ut som en sopp bredvid ena tåleden.. En tumör??
Ska leta fram bilderna som togs tidigare, när han fick en tå ur led, och se hur det såg ut där, om den konstiga knölen fanns där då, eller om den är "ny"..
I värsta fall är det cancer, och vid tveksamhet, ska tån tas bort och skickas in för provtagning..

Jason är iaf lika glad och sprallig som han alltid har varit, jag får vara glad att han har hållit så länge som han har, han är en stor (30kg) hund, men tror han är en liten smidig vovve som kan flyga..
Jason är nu även han pensionerad.. och av mina 5 aussies (räknar inte med Qlan) så är det endast Takida som är "hel" Eller, Bodie och Quoia är ju oxå hela, men pensionerade pga ålder :) Nåja, dom lever det ljuva livet här på gården och verkar trivas med det :)

Så, det kanske är dags för en ny liten aussiebebis här hemma....? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar