söndag 30 oktober 2011

Förstärkningar









Tänk vad "lite" som kan vara förstärkande för en människa.. Jag får iaf enorm förstärkning av att vara instruktör på en kurs, och se hundar och förare utvecklas och lyckas! Hundarna blir förstärkta för rätt beteende, och förarna blir förstärkta av att hundarna lyckas, och gör rätt. Så alla blir nöjda och får sin "belöning"



Är så kul att ha kurs, även om en helgekurs är väldigt intensiv, så händer det mycket på kort tid med hundar och förare. Att jobba med klickerträning, med människor som inte har klickertränat tidigare är ju alltid lite extra kul, det finns en hel del tveksamheter och fundersamheter kring klickerträningen, och speciellt dom frivilliga beteendena. HUR ska man få hunden att göra alla grundfärdigheter frivilligt, och VARFÖR!? Det känns rätt omöjligt att man ska få hunden att erbjuda beteendena frivilligt utan minsta lilla hjälp eller lockanden, då är det extra kul att se hur snabbt hundarna fattar, och börjar erbjuda frivilliga beteenden, bara tajmingen är rätt. Hundarna i helgen utvecklades snabbt och det var sååå kul att se hur kul hundar och förare tyckte det var!! Det ska ju vara roligt att träna hund, och det har verkligen varit en rolig helg!




I morgon är det jobb igen, inte riktigt van att börja jobba måndag morgon, och har haft det rätt fritt och skönt med lediga måndagar efter kurshelger, men nu är det bara att kliva upp :) Men jobbet känns kul, så det går nog bra!



Lite mer uppdatering på egna hundar kommer nån annan dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar