torsdag 13 oktober 2011

äntligen över

Ja, äntligen är denna dagen över.. började med att bilen skulle på verkstan, endast för att kolla handbromsen.. och för att kolla vad det var för fel på den, tog dom 800 kr.. helt sjuk!! Plus att dom kom fram till att det var nåt ok som tjorvade, och det går på så där 5-6 tusen att fixa.. jaha.. på tisdag ska växellådan kollas.. och det slutar nog i att den behöver bytas.. 30 tusen där oxå, så det blir nudlar ett bra tag nu framöver :/

Sen var det dags att åka till Gällivare för att röntga Sonics tass igen.. 14 hade jag tid, var där 20 i, tänkte att man kanske fick komma in lite tidigare, så man kom snabbt hem igen.. men nä inte det, 14:45 fick vi komma in, dom kollade igenom tassen, sövde honom, sen var det väntan igen.. 45 minuter väntade jag innan vi fick ta bilderna på tassen.. och när det var klart, så fick jag vänta en evighet på att få åka hem.. 16:45 kunde jag lämna Gällivare, och Sonic spenderade väl kanske totalt 20 minuter med veterinären.. SJUKT!
Ja, iaf, så såg bilderna bra ut, frakturen såg bra ut, det är fortfarande flera lösa bitar, men den största biten verkar vara på ett bra ställe och läka rätt bra.. frakturen är fortfarande ganska färsk, så han ska gå med skena i två veckor till, sen ska han få börja gå korta stunder utan, men ha skenan när jag inte har koll på honom.. han ska äta Rimadyl i 6-8 veckor till..
Problemet är senan som går till den tån och ligger mellan två sesamben, där det ena benet är trasigt, det kommer bli en störning på den, och inflammation vid hård belastning. Nåt som kommer att vara återkommande.. Om det blir så, så är sista utvägen att ta bort tån. Så jag fick väl egentligen två val där nere.. Att gå den snabba vägen, att ta bort tån direkt, då blir det ca två veckors vila, sen kör.. eller chansa på att det läker ihop, ev. gå in och plocka bort lösa bitar och störningarna på senan blir små.. (vilket statistiken säger att endast 10% läker ihop så) Ja, låter ju lättast att ta tån direkt.. men tänk då, om han är en av dom 10%... det vore ju helt klart det bästa, att ha alla tårna kvar, för en tå bort, ger belastningskador.. I vilket fall som helst, så kommer det bli artrosbildning i ledet, och hur han påverkas av det är svårt att veta.. Jason har dock grov artros i samma tå, och lider inte alls av det.. Så vi väntar iaf två veckor till, försöker sätta igång honom igen, och ser hur det går..

En framtid som tävlingshund var svårt att lova, men han kommer iaf bli smärtfri, och det är det viktigaste! Vill ju att han ska kunna leva samma liv som innan, full fart!

Så det känns lite lättare, och som att det finns ett ljus nån stans..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar