fredag 22 april 2011

Bättring!!






Nu jäklar ska det blir bättring på detta bloggande! Ska försöka, FÖRSÖKA, föra nån typ av träningslogg här i bloggen.. har gjort fina träningslogg permar åt hundarna (lurvisarna) och skrivit lite kriterieplaner, tänkte faktiskt försöka föra lite logg papper över träningarna, så får vi se hur det går.. om det tar för mycket tid, eller om det fungerar bra :)



Till Canis kursen hade vi som läxa att skriva kriterieplaner på framåtsändande, elitfjärren och en syns diskriminering med tre olika föremål där hunden antingen ska frysa med nosen på rätt föremål, sätta tassen på rätt föremål eller apportera rätt föremål, allt eftersom vilket signal vi ger.. Nu är dom gjorda och inskickade.. så får man börja träna efter dom oxå. Har ju börjat lite med momenten, men nu ska jag försöka följa kriterie planen, och föra logg under träningen.. sen kommer jag nog vara tvungen att ändra i dom efter som, men det tar vi då :)





På filmen tränar jag Takida inför framåt sändande och framför gående, som kommer i Appell klass redan.. Framåtsändande kommer först i Högre klass, men vi ska ha det klart i oktober....
Hon ska trampa på musmattan med framtassarna och ha riktningen framåt, så att hon är redo för nästa steg, som blir sakta gående till nästa target, eller att jag kommer fram och säger fot.. Här är belönings placeringen viktig! Jag är snabbt fram och ger henne belöningen i den riktning jag vill ha henne, så redan efter några gånger förväntar hon sig att belöningen ska komma där och står kvar med fokus framåt.. Nu ska vi få upp fart till musmattan, då det ska gå i full galopp dit, sen blir det sakta gående till en nostarget. Verkligen inget lätt moment, men kul!!



Nu blir klurigheten att få upp farten till musmattan.. är lite orolig att hon kedjar ihop det med långsamt tempo redan nu.. så jag ska försöka backa tillbaks, stå nära, och få lite bättre flyt i trampet..


Sonic fick träna fjärren, den behöver han ju om han ska starta i klass 3... vi försöker få stå från ligg, och har just börjat, så perfekta är dom inte än...
http://youtu.be/Em6GrNrTKzA


Takida fick sitt första spår, eller sina första spår idag, vi börjar få lite kala fläckar nu, så det var dags att testa på.. hon var lite låg när vi kom dit, men det kan bero på att renarna betar där, så det var lite läskigt med dofterna.. iaf så spårade hon rätt bra på första spåret redan, ville inte riktigt ha leksaken, men spåra vidare :) tredje spåret gick riktigt bra, och sista gick bra tills det stod en stubbe i vägen.. den var rätt läskig.. men hon vågade sig fram och kolla av den.. tror hon är i nån typ av spökålder nu :) Men det blir iaf flera spår nu framöver och utforskning av barmark, mycket som helt plötsligt kommer fram :) det har ju varit helt vitt över allt tidigare..


Slädisarna varvar ner nu, hoppas på nån fjälltur innan vi tar sommarlov, och i morgon är det sista "tävlingen" Bumlingen :) Jesper ska åka kajak bakom ett fyrspann... :/



GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar