söndag 27 februari 2011

SM dag 3...

....resulterade i mitt första SM silver!!! Har ju redan ett gäng guld, och en brons peng från förra året, så det var på tiden att få ett silver till samlingen :)
Dom hade ändrat startordningen inför sista dagen, medeldistansen gick ut sist av alla spann och det var en minut mellan spannen... så jag startade 11:37.. man är så van att starta på morgonen så det blir konstigt att starta senare, rutinerna blir annorlunda och det är lite ovant, men det gick ju bra det oxå..
Spåren var rätt bra idag, och det var några plusgrader, men kall vind, hundarna var laddade i starten, och jag hade inte med Peak, så började med Presten i led.. han har sprungit i led två träningspass tidigare, av tre träningspass jag har kört honom, tidigare i vinter har han gått långdistans.. Så en helt otrolig hund! Han har gått tre dagar på tävlingarna, hade tänk ta med han en dag, men det blev 3! Idag fick han springa i led.. Ittan hade lite problem med att springa med honom då han går så långt ut på sidan och nacklinan var lite kort.. sen var det varmt så han åt en del snö oxå, men sprang på rätt bra första varvet.. Vid varvningen ville Presten och Ittan tillbaks till bilen och tog alla små spår dom hittade, och tillslut tog dom startspåret där vi kom ifrån när vi startade.. fick dom inte riktigt att gå igen, och fick stanna å byta ledarhund, Så Mizzie fick ta Prestens plats, sen blev det rulle igen! Hade inget riktigt tryck i spannet första varvet och det kändes som att det inte fanns så mycket kvar i dom, väntade på att dom skulle tröttna, men dom jobbade på riktigt bra hela andra varvet oxå!! Helt otroligt att stå på släden bakom dessa kämpar! Dom har sprunigt 40 km en gång i vinter som längst, dom har varit sjuka, och det har varit kallt! Men dom kämpade som små hjältar i helgen, 3 x 46 km, 6 varv på samma bana! Jag är imponerad av dom!!!
Helgens duktigaste hund är helt klart Mizzie, som oxå är spannets yngsta hund med sina 18 mnd, hon har gått alla tre dagar, igår gick hon andra varvet i led, samma idag! Mizzie är en hund för framtiden!!! Vi körde snabbast idag, nån minut snabbare än i Fredags, vi var inte många minutrerna från guldet, tror det blev 7-8 minuter upp till Karro som vann, och det är inte mycket på 138 km!!!! Ner till trean var det nästan två timmar... Har ett ungt spann, och dom är verkligen lovande!!!!!

Helgen har oxå varit kanonbra för lilla Takida, hon har växt och blivit tryggare med folk! Miljöer har hon inga problem med! Nu blir det vila i morgon, vi flyttar oss från Gafsele till Lillholmsjö där vi stannar några dagar och tränar innan vi åker mot trondheim för Canis kurs i helgen, och på Söndag åker vi vidare mot Hamar för att träna där innan VM!!!

3 kommentarer:

  1. Grattis!! :D Ska hålla tummarna för när ni kör VM. Då har dom ju fått träna massor, jämfört med inför SM ;p kan ni göra annat ifrån er då än super?

    SvaraRadera
  2. Grattis! Ja då får man snart sätta ingång tummarna igen!! Heja, heja!!!!

    SvaraRadera
  3. Grattis - och hälsa Morten och Cecilie :-)

    SvaraRadera