söndag 9 januari 2011

snö, kyla....


...ja, det är ju vinter.. antingen är det svinkallt, eller så är det varmare, men då snöar det.. tar hellre snöfall, då spåren har varit lite för bra nu ett tag, superskoj att köra på hårda fina spår, hundarna gillar det, men vore bra med lite tunga spår ibland oxå.. dom går iaf riktigt bra, och blir spännande å se hur dom går när dom är uppe i full distans!

Jason springer i Sannas spann, hon tränar två hundar som hon ska tävla på februari tävlingen här i stan, hon kör med Jason & Winna, känns tryggt och det går riktigt bra :) Jason var riktigt halt efter förra gången, och jag blev direkt orolig, kan ju vara så att ryggen säger ifrån nu.. men dagen efter var han bra igen, verkar bara ha varit en sträckning... eller jag hoppas iaf det, några dagars vila och träningsrundan idag gick utan problem!


Rask & Sonic fick en sväng framför skidorna på elljusspåren på stan, tungt i snöfallet, men dom jobbade riktigt bra, Rask gick superbra, blev lite förvånad, men kul var det!!

Takida fick vänta i bilen under tiden, sen var det stallträning, men det var låst, så det blev lite socialträning i klubbstugan, nåt hon verkligen behöver... hundar och människor var helt plötsligt rätt otäcka.. tills människorna hade godis, då var det inga problem, hon erbjöd till och med ligg frivilligt för att tigga godis, skoj! Mera social träning behöver vi, och ska försöka hinna med det så mycket det går.. vi hann inte träna nåt annat, men ska ta ett pass när hon vaknar igen.

Har börjat med backa, och det går bra, helt otroligt vad snabbt hon fattar och testar hon nåt, så räcker ett klick, så förstår hon var hon ska erbjuda.. KUL! Hon är oxå riktigt duktig på att vänta på rätt komando, har börjat med fuskord istället för varsågod, hon väntar på "varsågod" duktig tjej! Vi har inga komando på nåt annat, det enda hon kan är "varsågod" men ska börja lägga på andra beteenden oxå snart, så att vi kan börja kedja lite :) Har oxå börjat med att hålla lösrullen, blir ju sök till våren :) KUL med valp!!

1 kommentar:

  1. hoppas det inte är någon fara med fina Jason! Takida var ju så sjukt söt, vore kul om man hinner se henne i sökskogen till sommaren :)

    SvaraRadera