tisdag 3 augusti 2010

Sök....


...kanske kan passa Sonic bättre än spåret? Idag tränade vi lite sök, Jag och Camilla, så en massa figgar hade vi inte, men vi fick klara oss, det gick riktigt bra med Sonic. Har bara kört två gånger med han tidigare, och då har vi kört mellan två figgar, klick och godis hos varje figge, och på 5-10 meters håll. Idag körde vi likadant, bara att han fick springa till figgen, sen tillbaks till mig, figgen flyttade sig några meter längre ut för varje skick och blev halvdold efter några gånger, det var inga problem! Sista skicket fick han kampa, och det älskar han verkligen!! En paus, sen körde vi några skick till, där figgen var halvdold, sen dom två sista skicken var hon heldold, och det gick strålande!!!!! Bra jobbat av figgen ;-)

Hade tänkt spåra lite senare med dom andra, men då Jespers mamma troligtvis såg en björn här vid oss, så kände jag inte för att spåra just idag :)

Men dom har fått lydnadsträning nu på kvällen, där alla fick träna på att trampa på musmattan, kul lek :) Sen fick Gina träna rumpan, och idag var det inga problem!!! Snabbt går det för tjejen :) Sonic fick träna lägganden, då han har börjat fuska lite... lägger inte armbågarna hela vägen i backen... har väl råkat belöna det nån gång ;-) Sen fick han lite GF, snart träff igen.... Det som är lite jobbigt är att han går ner sig när jag belönar med godis, han älskar ju godis, men känner att det är lugnande för honom, kampen tar han ju upp, men det tar sån tid om man ska kampa efter varje klick.. svårt att få nåt riktigt flyt då... Men när han väl kan beteendena så är det lättare att belöna med kamp och lek, då behöver man ju inte klicka lika mycket heller kanske.. Men i lydnaden är han kanon, vilken attityd han har den hunden!!! Nu blir det snart sängen, men först lite aussiemys i soffan, våran inneboende Jussi ligger här och myser, har inte hjärta att väcka henne... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar