måndag 9 augusti 2010

Måndagsträning....

...Nu blir vi bara fler och fler på sökträningen, KUL!!!! Vi var hela 7 stycken idag!!
Sonic fick först lite flying, som gick riktigt bra! Jason fick ett sök med 4 figgar, 3 på ena sidan och 1 på andra, han går riktigt bra, och gick två tomskick oxå, han sköter markeringarna superfint!!!
Sen fick Sonic ett spår som hade lega tre timmar, och en annan spårläggare... kanske lite för svårt, jag hade gått ut ett spår ganska nära, så han drog mot det och ville gå det, han hade lite svårt att fastna i rätt spår, han hittade en pinne, sen irrade han mest runt, och blir osäker, då vill han gå mot vägen eller bilen, vi kämpade på ett tag, och gick runt, till slut sög han i spåret, spårade ett tag, hittade en pinne och tog spåret fint igen, sen hittade han slutet! Så vi lyckades iaf få till ett avslut och att han inte slutade helt att jobba.. så 2 pinnar av 5 fick vi in, plus leksaken i slutet... inte så bra, men det vart nog för svårt för honom... måste ha massa olika spårläggare nu framöver!!
Körde lite budföring oxå, nåt vi helt har lagt på hyllan, men det gick bra! Kanske ska försöka träna in det innan tävlingarna.. vore ju bra!
OJ, vad knott det var i skogen idag!!!! Längtar till hösten när det blir kyligt! Men mörkret har börjat komma nu... och löven har börjat gulna...
Så idag var det oxå dags att starta höstträningen på slädisarna! Jesper hade tagit fyrhjulingen till jobbet så jag fick köra vagnen, och kom snabbt på att det inte var så smart på våra spår... körde med 7 hundar.. men hade noll kontroll.. okej om man kör på en väg, men här går spåret runt träd och över stock o sten.. så när man skulle försöka bromsa för att det gick nedför och spåret svänger av runt en tall så låser hjulen sig bara och dom springer på för fullt... vi grejjade det, och kom på att ska vi träna med vagn så ska vi åka nån annan stans ;)
Skönt att ha startat, även om jag bara kör fjuttiga 1,5 km i början.. men jag har en anledning för det.. då behöver jag inte vänta på kylan, kan köra även om det är rätt varmt, och det är inte för att ge dom så mycket träning, men för att härda tassarna, nåt jag har gjort några år nu och tycker det fungerar riktigt bra! Annars är det lätt att man kör sönder tassarna på dom första passen, så är hela träningen förstörd... Men alla har vi nog olika sätt och upplägg, så det gäller att hitta nåt som passar..
Nu blir det sängen! Go natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar