måndag 26 september 2011

på topp, och på botten

Ja, så kan sista tiden beskrivas.... Helt på topp efter duktiga hundar, egna och uppfödningen, för att plötsligt få ett slag i magen och hamna på botten... vi tar det från början.

Jenny & Multi har varit i farten igen, och som vanligt går det strålande för det teamet!!! Dom har nu tagit steget upp i klass 2 både i HOPP & AGILITY!! Duktiga tjejerna!!!

Takida tävlade lydnadsklass 1 dagen efter sin ett års dag, debuten på tävlingsplan, och med minimal träning av hela moment och signal träning, men hon förvånade mig stort när hon satte alla moment, och riktigt bra gjorde hon det oxå! Lite bus, men det bjuder vi på!! Slutade med 176 poäng, första pris, och segrare i klass 1!! Vilken debut av lill tjejen!
Dagen efter var det appell spår på scemat, började bra med platsliggning, där tre (av fem) hundar klev upp och började springa runt.. Takida låg kvar, och det blev omliggning så hon låg i drygt 5 minuter totalt, duktig tjej!! Spåret gick oxå bra, lite strul i början, men sen gick det bra, en 9 på det! Budföringen nollade vi, hon sprang inte, och lydnaden gick sådär, hon var riktigt trött.. när apporten flög iväg, kunde hon inte låta bli att springa för tidigt å hämta den, så en nolla på ett moment med hög kofficient.. Nå, 7 poäng ifrån uppflytt, inte alls illa för en bebis!

Veckan efter tävlinghelgen hade Takida lite träningsvila, men Sonic fick köra på med uppletande och lydnad, högre spår debut i Kalix i Lördags.. kändes riktigt kul att tävla högre spår med honom, då vi har fått till spåret riktigt bra, och han är så rolig att jobba med... MEN så händer det som inte får hända.. på Torsdag eftermiddag, hoppar han plötsligt på tre ben, vill inte stödja på ena frambenet... och han har riktigt ont... han är rätt tagen av smärta och det var riktigt jobbigt att se honom och höra hur han inte kom till ro på natten, även om jag gett smärtstillande.. Han hade en hård svullnad i leden mot tassen, på knölen som finns på utsidan benet... så dagen efter bär det av till veterinären.. röntgen, och det visar ett sesamben i flera bitar.. I Kiruna finns ingen ortoped, bilderna skickas till Gällivare, men ortopeden där är på älgjakt.. jobbig väntan över helgen.. I morse ringer jag Gammelstads djursjukhus i Luleå, och deras ben specialist fanns på plats just i dag, så bilder skickas dit..
Svar kommer på eftermiddagen, och veterinären där tyckte att han ska ha ett stabilt bandage (skena/gips) i 5 veckor, sen ny röntgen för att se om det har läkt ihop, har det inte läkt ihop bra nog, blir det operation där dom går in och tar bort bitarna..

Men det var snabba besked jag fick, ska upp till veterinären här på morgonen i morgon, så får vi se vad som händer... är lite orolig för att "bara" stabilisera det nu i 5 veckor.. känns inte riktigt som att det kommer räcka.. man kanske kan operera på en gång, så kan han återhämta sig snabbare? Nå, jag får veta mer i morgon... Svårigheten är ju att hålla han lugn, det går inte ens att hålla han lugn i koppel, om man ger han mer än 20 cm att röra sig på... tycker så synd om honom.. men det är väl jobbigast dom första veckorna, sen blir han lite mer van, det jobbiga är ju det att det händer så mycket här hela tiden, som gör att det är aktivitet nästan jämt.. han skulle behöva vara ensam hund ett tag, så det inte är nåt som drar igång han..

Så det blev ingen högre tävling för oss, och om det blir nån mer tävling i framtiden vet jag inte... Min lilla goa clown...

Iaf, ingen högre tävling för mig i Kalix, men på torsdag kvällen ringde dom och sa att jag fick tävla appellen med Takida... ups, vi har ju inte tränat, men efter ett träningspass på Fredag morgon beslöt jag att åka till Kalix, jag skulle endå ner å ha klickerkurs på en kennelträff i Boden..

Så vi tävlade appellen, och det gick riktigt bra! Inte riktigt bra poäng på allt, men det kommer! Men vi fick iaf poäng på alla momenten, spåret och budföringen! Så det räckte till UPPFLYTT och trea i klassen!! Nåt positivt iaf :)

På vägen hem satt jag och tänkte på min och Takidas resa ihop.. vi har hunnit med såååå mycket, och det känns som att hon alltid har varit här, men jag har endast haft henne i 9 mnd!! Nu har hon 1a pris i lydnadsklass 1, och uppflyttat till lägre spår!! Så jag kan ju säga att våra mål är fixade, även om vi hade till nästa sommar på oss att fixa dom :) Men då är det bara att sätta nya (höga) mål :)

Kommer mer uppdatering på Sonic i morgon..

7 kommentarer:

  1. Lilla Sonics, hoppas det blir bra fort!
    Tiden går fort, nio månader är kort tid att hinna massor på. Grattis till dig och lilltjejen!

    SvaraRadera
  2. Grattis till nya segrar!
    ...kanske bra att det inte alltid går så där spikrakt framåt? Hur skulle man då förstå andra när dom drabbas av skadade hundar?
    Men jag förstår både besvikelsen och oron...

    SvaraRadera
  3. Jag har då inga problem att förstå andra när dom drabbas av skadade hundar, när man har slädhundar så är det svårt att undvika skador, sen har jag ju Jason...Så jag förstår och känner med dom som har skadade hundar.. Spikrakt framåt går det nog aldrig när man håller på med hundar, men det är ju lite charmen i det oxå, fast skador kan vi alla klara oss utan :)

    SvaraRadera
  4. Jag menade inte att DU hade svårt att förstå andras skadade hundar, utan tänkte rent allmänt på sk "problem": Skall man kunna vara till hjälp för andra; måste man ju själv ha upplevt liknande och våga vara öppen...
    ...djupt värre; men jag gillar ju att reflektera ;-)

    SvaraRadera
  5. Tur att ni har lite solsken mitt i eländet. Hoppas att Sonics skada läker bra. Man ska verkligen uppskatta när de är friska.

    Ulla-Brith och världens bästa Slip

    SvaraRadera
  6. Okej, då förstår jag Margareta :) Och håller med dig! Även om jag hade klarat mig rätt bra utan skador.. Men det finns ju alltids dom som har det värre, så brukar jag tänka :)

    SvaraRadera
  7. GRATTIS till alla fina resultat med Takida, du kommer gå LÅNGT med henne, det här är bara början ;)

    SvaraRadera