onsdag 1 september 2010

Narvik...


... fick besök av oss igår.. dom hade en brukstävling och jag hade anmält Sonic i C spår (nästan samma som lägre spår) mest för träning..

Åkte dit på morgonen, och hann med några korta spårpåsläpp där.. då det är spåruppletande i Norge och inte som i Sverige i lägre att man får veta vart spåret går... dom har oxå helt färska björkpinnar, som luktar stärkt björk.. helt nytt för Sonic..

Började med Lydnaden och den gick väl rätt så bra, det kändes ganska bra, men poängen var konstiga.. Domaren dömde enligt lydnadsreglerna och drog bort flera poäng på avslutet på ex. ligg under marsch, även om momentet är slut när man vänder om.. I Norge har dom bara en domare, och det är domaren som går runt och är tävlingsledare.. denna domaren gick nästan uppe på oss, så Sonic var lite fundersam ibland.. men bra träning ;) Vi fick poäng på allt, några bra och några sämre.. en 9:a på krypet kändes bra.. ena poängen bort för att han inte satte sig efteråt..

Sen var det dags för spåret.. och vi körde upp...upp...upp...upp... på kalfjället.. det regnade och blåste riktigt mycket, så när jag såg spåren gå där bland klippor och berg, så kändes det rätt komiskt.. Fick ett ställe där jag skulle släppa på honom, han sökte ut bra, men vände och kom tillbaks, kollade på folket och hundarna som stod där, och jag skickade ut han igen.. han gick iväg, och verkade spåra, inget riktigt sug, men iväg for vi.. stärk sidovind och han stannade till då han fick vind på hunden på grannspåret.. vi såg dom hela tiden.. han gick över första pinnen, den tog jag.. han tappade spåret.. vi hittade tillbaks, hittade en till pinne.. sen tappade vi och hittade aldrig tillbaks.. tog han till slutet och släppte på honom så han fick spåra och hitta slutet.. släppte lös honom och gick på fjället ihopp om att hitta nån till pinne, men det fanns inga fler.. RIKTIGT svårt spår var det, om ni ser på bilden så är det en vit prick i mitten på bilden, där släppte jag på honom..

Nåja.. bra träning och några erfarenheter rikare.. Konstigt arrangerat tävling, och bedömning, men det får man väl ta..

Annars är det riktigt trevligt att vara i Narvik, Aasta och Kristin bjöd på middag och det är alltid trevligt att träffa kursgänget igen!!

Nu får vi lägga tid på svårare spår och detaljer i lydnaden innan nästa tävling..

Till helgen är det caniskurs i Umeå igen, så nu ska det tränas lite trix :)

1 kommentar:

  1. Spännande tävling, hur går ett norskt spårupptag till? Även om kalfjälls spår låter lite svåårt :P
    Vill ju höra om Umeå helgen, blev de något Mh för någon? =)

    SvaraRadera