onsdag 25 augusti 2010

hunddag...

....på lediga dagar får man passa på att träna hund, dagen började med att köra slädisarna, 4,5 km fick dom springa och det var kallt idag, nåt som gjorde hundarna tokiga.. dom känns stärka, så det blir spännande att följa dom under hösten!! Nu körs dom 3 gånger i veckan...
Efter hundkörningen slängde jag i mig lite lunch, sen for jag till Maria i Svappavaara för lite spår och lydnad med Jason och Sonic..
Maria gick ut ett spår på deras gräsäng som är klippt, spåret var kanske 400-500 meter långt och hade 16 vinklar, för det är vinklar vi ska träna på.. Han tappar i vinklarna och har inte riktigt rutin på hur han ska söka sig tillbaks, han söker ju och lyckas oftast, men det tar lite tid, så ska försöka träna så att han blir mer effektiv när han tappar spåret.. Det var ganska mycket vind.. Sonic jobbade riktigt bra, näsan i backen och lugnt tempo.. Spåret hade legat i 2,5 timma.. Han strulade lite i dom flesta vinklarna, men jobbar sig bra tillbaks till spåret, så nu framöver blir det massa vinkelträning!! Men han har utvecklats enormt mycket i sommar!!
Under tiden spåret låg körde vi uppletande i en enormt rolig ruta, det var väldigt kuperat! Körde med Jason och han gick superfint!!! Fem skick och fem föremål sen avslutade vi, kanonbra!! Alla hundarna gick bra!!
Efter skogsarbetet körde vi lydnad, Jason fick träna kryp.. och vi ska träna om hans teknik och se om vi får till det :) Sonic fick fritt följ med tävlingsledare utan uppvärmning, för att se hur han fungerar da.. och han behöver gå ner sig lite innan vi går in på plan.. för det var mycket hopp o stuts, men han går riktigt bra när han håller tassarna på backen :) Han fick oxå lite kryp, som ser bra ut :)
Sen körde vi budföring, och det gick strålande!!! Inte klart, men vi körde på långt avstånd med berörning hos mottagare, inga problem!! Så vi fortsätter träna det så här, så blir det nog bra!!
Kul att träna där nere!!
Det har snöat i stan idag... kallt har det varit, men jag tycker det är skönt.. så länge det inte regnar.
Nu blir det fika i soffan, sen lite klick med lurvistjejerna, grabbarna är rätt nöjda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar